Hjem > Nyheter > Innhold

Fraktkostnaden stiger, yuan curency gå opp

Nov 29, 2020

Xiamen utenrikshandel industri, fra havnen i Xiamen container eksport standard boksnummer kan også sees. Fra juni til oktober i år oversteg containergjennomstrømningen av Xiamen Port en million teUer i fem måneder på rad, og nådde et rekordhøyt nivå, ifølge Xiamen Maritime Safety Administration. Økende etterspørsel har ansporet avsendere til å pumpe i kapasitet samt priser.


De siste månedene har fraktkostnadene steget, med priser som stiger på nesten alle ruter, ifølge offentlig tilgjengelige data fra shippingtjenester nettsteder, som ofte brukes i utenrikshandelen.


En senior forwarder sa at sammenlignet med mai, prisen på USA-Canada linjen steg 300%; Australia er opp 300%, Sør-Amerika er opp nesten 300%; Midtøsten linjen er ca 40-50% ovenfor; I tillegg har den sørøstasiatiske linjen også vært stigende siden begynnelsen av denne måneden, med en økning på mellom 50% og 80%. "Fra Xiamen til Vietnam, en stor container brukes til å koste 100-200 dollar, men nå koster det mer enn 1000 dollar. På samme tid i fjor, en stor container på vestfronten av USA var ca $ 1400 - $ 1500. Nå er prisen ca $ 5000, en økning på omtrent tre ganger."


Fra juni snudde situasjonen for utenrikshandel plutselig, frakt begynte også å stige. I begynnelsen avanserte den amerikanske ruten med sprang og grenser, mens nå den afrikanske ruten, Middelhavsruten, den søramerikanske ruten, India-Pakistan ruten, sørøstasiatiske ruten og så videre nesten alle ruter har startet rytmen av "stigende priser".


Haster forsendelse dato og saker er nødvendig

I tillegg til å "nyte" høy pris, frakt dato, boksen er ikke hva du ønsker å være i stand til å ønske når som helst, fraktplass, for eksempel containere, frakt dato, en "og så videre" ord får.


På grunn av mangel på containere har transportkapasiteten blitt sterkt påvirket, noe som resulterer i eksportforsinkelse av enkelte varer. "Forwarderen så etter forholdet, men fikk bare ett ord - vent, fordi det ikke var nok store bokser." Venter på boksene, men også forsendelsesdatoen. "En forsendelse fra Xiamen til Midtøsten ble vist å ha landet i Vietnam for syv dager siden. Som et resultat er det fortsatt i Vietnam."


«Sammenlignet med steder som Shanghai og Ningbo har Xiamen det ganske bra.» Personen som har ansvaret for Xiamen International Shipping co., Ltd. sa at mangelen på skap landsdekkende er hovedsakelig konsentrert i store skap, som er relatert til den regionale eksport produktstruktur. De viktigste produktene som eksporteres fra Shanghai og Ningbo porter til Europa, Amerika og Sør-Amerika er TV, elektriske apparater, små husholdningsapparater og andre e-handel produkter, som hovedsakelig er lett last og transporteres av store skap.


Xiamen moderne logistikk industri foreningen executive vice President of ZhuangJinCan fortalte reportere, lederen av global container shipping, først, en syklus som gå fra Kina til Singapore, Midtøsten, Europa, komme tilbake til Kina, hele prosessen med transport, stadig i forskjellige havner i transport av varene, men utbruddet skjedde forstyrret "lukket sløyfe". "Europa og USA mange varer importert fra Kina, men fortsatt påvirket av epidemien, arbeidskraft, støttetiltak, produksjonskapasitet er utilstrekkelig vente på et fenomen, et direkte resultat av jernbanetransportskipet alvorlig, internasjonal havnebelastning og til og med lammelse, utvidet tidsplan, mer ikke bare føre til mange tomme bokser å gå for ikke å komme ut, dette er grunnen til at innenlands vil vises direkte "en sak er vanskelig å finne."


Den britiske havnen i Frixtoinseh, for eksempel, har annonsert at det vil slutte å samle tomme containere på grunn av overbelastning som har spredt seg fra havner og distribusjonssentre til omkringliggende byer og landsbyer og forventes å fortsette til tidlig 2021.


Bekymringen er at yuan stiger for fort

Gjør utenrikshandel enterprise hodepine, fortsatt har RMB valutakursen som oppdaterer uopphørlig.

Siden slutten av mai har RMB-valutakursen steget hele veien og til og med gått inn i "6,5-æraen". Den sentrale paritetsraten av yuan mot DOLLAR sto på 6,5749 på november 25, viste data fra China Foreign Exchange Trade System. På sitt lave punkt på 7,1775 mai 27, yuan har steget 8,3% mot dollaren så langt.

Ding Meng, en økonom, sa at når valutaen setter pris på, vil prisfordelen med eksportvarer bli redusert, og importerte varer vil være billigere, noe som er gunstig for importbedrifter, men har begrenset innvirkning på importbehandling og reeksportbedrifter, mens har større innvirkning på eksportbedrifter.


Selskap: Julier(Xiamen) Technology Co., Ltd

Ansvarlig: Linda Xie

Tlf:+86 139 5009 5582

E-post: Linda@juliertech.com

Vi produserer PA66, PA6, POM, PC, PP, TPU, PEI etc.engineering plast