Hjem > Nyheter > Innhold

Akselerere utviklingen av typiske produkter-analyse av utviklingsretningen til spesiell ingeniørplast i mitt land (del 2)

Jul 31, 2020

Materiell industri er den grunnleggende industrien i den nasjonale økonomien. Med utviklingen av vitenskap og teknologi vil mennesker' s krav til materialer bli høyere og høyere. Etterspørselen etter spesiell ingeniørplast vil også øke, og anvendelsesfeltene blir større og bredere. Blant dem går typiske produkter som polyimid, flytende krystallpolymer og polyetereterketon inn i en periode med akselerert utvikling.


polyimide


Målrettet forskning på segmenterte produkter


Polyimidmaterialer har utmerkede egenskaper og forskjellige produktformer, og brukes mye innen romfart, elektrisk isolasjon, tradisjonell industri, elektronisk informasjon og produksjon av presisjonsmaskiner.


I juli 2019 kunngjorde Ministry of Economy, Trade and Industry of Japan at det ville begrense eksporten av tre materialer inkludert fluoropolyimid til Sør-Korea, noe som forårsaket et stort sjokk for verdens halvlederindustri. Fluorpolyimid er et slags polyimid. Fluorholdige grupper forbedrer ytelsen til polyimidmaterialer kraftig. Den dukket først opp på 1960-tallet, men det var en spesiell ingeniørplastikk med så lang fødselstid. Det kan fortsatt være drapsmannen til Japan og Sør-Korea i handelsfriksjonen, som viser at industriens barrierer er høye.


For tiden inkluderer polyimidprodusenter hovedsakelig DuPont i USA, SABIC fra Saudi Arabia, Toray fra Japan, Ube of Japan og SKC Kolon fra Sør-Korea. Det er mange typer polyimidprodukter. Innen filmfeltet er selskaper som DuPont i USA, Ube of Japan og SKC Kolon fra Sør-Korea hovedrepresentanter. DuPont' s produkttyper er de mest komplette, med nesten 20 underinndelte produktmerker; innen støping av plast, er SABIC verdens' s største produsent, og dens polyeterimid Ultem har en lavere glassovergangstemperatur og en lavere pris enn andre materialer, så det er mye brukt.


Det er mange titalls selskaper som driver med produksjon av polyimidmaterialer i mitt land, med en samlet årlig produksjonskapasitet på mer enn 17.000 tonn. Innenlandsk produksjon og forskning er for det meste konsentrert om emaljert tråd, film og fibermaterialer, og produksjonen av andre typer produkter er svært liten.


Innenfor støpeforbindelser og komposittmaterialer har Henan Qinyang Tianyi Chemical Co., Ltd. en større produksjonsskala, hovedsakelig produsert bismaleimidbasert polyimidharpiks; Hangzhou Sumente Technology Co, Ltd eier termoplastisk polyimid Og termohærdende polyimid to hovedprodukter, variantene er relativt rike.


Innenfor tynne filmer er det i dag et lite antall innenlandske selskaper som kan levere utenlandske produsenter. Times New Materials og Jinshan Electronics har for eksempel realisert forsyning til selskaper som Apple og Samsung.


I fiberfeltet samarbeidet Changchun Gaoqi Polyimide Materials Co., Ltd. med Changchun Institute of Applied Chemistry, Chinese Academy of Sciences, og Jiangsu Aosen New Materials Co., Ltd. og Donghua University har realisert industrialiseringen av varmebestandige polyimidfibre . Brukes hovedsakelig innen filtrering og klær for høy temperatur. Jiangsu Xiannuo New Material Technology Co., Ltd. samarbeidet med Beijing University of Chemical Technology for å fokusere på prosjektering og industrialisering av høyfastede polyimidfibre med høy styrke og modul. Det er for tiden i markedet dyrking og markedsføring stadium.


Drevet av etterspørselen etter 5G-kommunikasjon og nye energikjøretøyer, har den nylige innenlandske konstruksjonen av polyimidfilmer og lysfølsomme polyimidmaterialer blitt et hot spot.


Det finnes mange typer polyimidprodukter, og forskjellige markedssegmenter har forskjellige ytelseskrav for produkter. Produsenter bør gjøre en god jobb med produktposisjonering i markedssegmentene og drive målrettet teknisk forskning.


Flytende krystallpolymer


Det tekniske nivået må forbedres


Flytende krystallpolymer har egenskapene lav dielektrisk konstant, høy temperaturbestandighet, strålingsmotstand, kjemisk korrosjonsmotstand, lav lineær ekspansjonskoeffisient, høy styrke, høy stivhet og elektrisk isolasjon. Disse egenskapene gjør det mulig å bruke flytende krystallpolymerer som plastplater innen elektronikk og elektrisk, romfart, optisk fiberkommunikasjon, bilindustri, maskinindustri og kjemisk industri.


For tiden er den globale årlige produksjonskapasiteten for flytende krystallpolymerer 72.500 tonn, og det årlige forbruket er omtrent 38.500 tonn. Produsentene av flytende krystallpolymer inkluderer hovedsakelig Celanese, Solvay, Polyplastics, Sumitomo Chemical og Nippon Oil. Flytende krystallpolymerproduksjon har høye tekniske barrierer og domineres av selskaper som USA og Japan. Produktets priser er fremdeles relativt høye. Når det gjelder bruksområder, fortsetter den å utvide på grunn av sin utmerkede ytelse. Med ankomsten av 5G-tiden forventes etterspørselen etter flytende krystallpolymerer å øke raskt.


Kinesiske foretak kom sent inn på feltet flytende krystallpolymerer, og markedet har lenge vært avhengig av import. I 2019 importerte landet mitt 23 000 tonn flytende krystallpolymerer og forbruket nådde 27 000 tonn. landet mitt er blitt verdens største' s største forbruker av flytende krystallpolymerer. I fremtiden, med den raske utviklingen av mobiltelefonindustrien, vil anvendelsen av flytende krystallpolymerer i fleksible trykte kretsløp utvides betydelig, etterfulgt av rask vekst innen bilindustrien i lette og andre industrielle produksjonsfelt.


I løpet av de siste årene har produksjonskapasiteten til flytende krystallpolymermaterialer vokst raskt med påfølgende igangsetting av bedrifter som Plit, Fafa Technology, Water Co., Ltd. og Jujia New Materials, med en samlet årlig produksjonskapasitet på 13.000 tonn. På grunn av tekniske og produktkvalitetsproblemer er produksjonen imidlertid fortsatt på et lavt nivå, med en årlig produksjon på under 5000 tonn.


Plite er den første innenlandske bedriften som produserer flytende krystallpolymermaterialer, og har i dag en årlig produksjonskapasitet på 2500 tonn. Water Co., Ltd. er en av de viktigste innenlandske produsentene av flytende krystallpolymerer og en av få foretak som kontinuerlig kan produsere type I, type II og type III flytende krystallpolymerer. Kingfa Technology er det største modifiserte plastledende selskapet i Asia-Pacific-regionen med det mest komplette produktsortimentet. Den har i dag en årlig produksjonskapasitet på 3000 tonn flytende krystallpolymer, og ytterligere 3000 tonn produksjonskapasitet forventes å bli satt i drift i 2020.


polyetereterketon


Bruksområder må fortsatt fungere


Polyetereterketon har utmerkede omfattende egenskaper av varmebestandighet, slitestyrke, utmattelsesbestandighet, slagfasthet, dimensjonsstabilitet, ikke-toksisitet, flammehemming, etc., og to eterbindinger og karbonylgrupper gir materialet fleksibilitet og utmerket produserbarhet. , Har blitt brukt i mange felt som elektrisk og elektronisk, romfart, bil, energi, andre næringer og medisinsk.


Siden den kommersielle produksjonen av PEEK i 1978, har den globale produksjonskapasiteten blitt kontinuerlig forbedret. Den globale produksjonen av PEEK er hovedsakelig konsentrert i Storbritannia, India og Kina, mens forbruket er konsentrert i Europa, Amerika og Asia-Stillehavsregionen. Europa er det største markedet for PEEK. Med kontinuerlig overføring av elektrisk og elektronisk, rom- og bilproduksjonskapasitet til Asia, er markedsveksten på PEEK i disse regionene langt større enn Europa og USA. Blant dem er Kina et område hvor etterspørselen etter polyetereterketon i Asia vokser raskt og har blitt et av de viktigste markedene i verden.


Imidlertid er det globale PEEK-markedet sterkt monopolisert, og Victrex og Solvay har mer enn 90% av markedsandelen. Mitt land har opprinnelig innsett industrialiseringen av polyetereterketon, og produktene fra noen bedrifter har nådd det internasjonale nivået, men det er mange vanskeligheter i prosessen fra laboratoriet til industrialiseringen, den innenlandske applikasjonen er fremdeles veldig begrenset, og industrien trenger å akselerere utviklingen.


I mitt land er det bygget flere sett med enheter som bruker teknologien utviklet av innenlandske forskningsinstitutter. For tiden har Jida Evonik High Performance Polymer Co., Ltd. og Jilin Province Zhongyan Polymer Materials Co., Ltd. en produksjonskapasitet på 1000 tonn.


I 2005 samarbeidet Evonik med Jilin University for å sette i gang et polyetereterketonprosjekt og etablerte et Jida Degussa-joint venture, som ble omdøpt til Jida Evonik High Performance Polymers (Changchun) Co., Ltd., et tysk-eid utenlandsk investert foretak. .


Jilin-provinsen Zhongyan Polymer Materials Co., Ltd. ble etablert i 2006 og har uavhengige forsknings- og utviklingspatenter for syntese av polyetereterketonmaterialer. I 2015 innså det industrialiseringen av tusen tonn polyetereterketon. På grunn av fordelene med omfattende ytelsesparametere for polyetereterketonmaterialer, har importsubstitusjonsmomentet vært sterkt de siste årene. Nå har det blitt verdens' s fjerde største leverandør av polyetereterketonharpiks etter Victrex, Solvay og Evonik.


I tillegg er Changchun Jida spesiell plastteknologi Research Co., Ltd., Zhejiang Pengfulong New Material Co., Ltd., Shandong Haoran Special Plastic Co., Ltd. og andre selskaper også deltakere i PEEK-materialmarkedet i mitt land.


Noen gode bedrifter i mitt land som uavhengig produserer polyetereterketonmaterialer har opprinnelig nådd betingelsene for å konkurrere med internasjonale giganter, men samlet sett er den innenlandske leveransen av polyetereterketonmaterialer fortsatt ujevn. Spesielt når det gjelder anvendelse av polyetereterketonmaterialer, var internasjonale selskaper som British Victrex Co., Ltd. banebrytende for anvendelsen av polyetereterketonmaterialer i mange nyskapende felt. Innenlandske selskaper trenger fortsatt å følge med og begrense gapet.